Håndtering av bagasje

Vi ønsker å informere deg om enkel og praktisk bagasjehåndtering om bord i bussen.

Du er velkommen til å ta med lett håndterlig håndbagasje om bord. Dette inkluderer vesker, ryggsekker og mindre gjenstander som enkelt kan oppbevares under ditt sete eller i bagasjehyllen.

I tillegg kan du ta med deg en koffert eller bag med en vekt på inntil 30 kg for hver reisende. Vårt mål er å gjøre reisen din så behagelig som mulig, og vi tillater derfor en rimelig mengde innsjekket bagasje (maks to kofferter/bager) per passasjer. Skal du ha med mer en enn koffert/bag tilkommer det ekstragebyr på Kr 50,- pr kolli.

For alles komfort og sikkerhet, ber vi om at håndbagasjen plasseres på en måte som ikke sjenerer andre reisende eller hindrer på- og avstigning. Vi setter pris på din forståelse for dette, da det bidrar til en jevn og hyggelig reiseopplevelse for alle.

Takk for at du valgte oss som ditt reisevalg, og vi ser frem til å ønske deg velkommen om bord med din bagasje i trygge hender!

Barnevogn på bussen

Barnevogn (sammenleggbar) kan du gjerne ta med så lenge det er plass og sjåføren bestemmer hvor denne skal plasseres i bagasjerommet.

Sykkel på bussen

Vi kan dessverre ikke ta med sykler grunnet vår bagasjeplass.

Plassering av bagasje i bussen

For å sikre en trygg og effektiv håndtering av bagasjen, ber vi våre passasjerer om å plassere bagasjen på riktig side i bagasjerommet.

Vi betjener flere holdeplasser langs veien, og av sikkerhetsårsaker tillater vi ikke at passasjerer står på venstre side av bussen langs veien for å ta ut bagasje. Dette er for å unngå eventuelle farlige situasjoner og sikre at alle om bord forblir trygge.

Vi setter pris på din forståelse og samarbeid når det gjelder riktig plassering av bagasje. Din sikkerhet og komfort er vår prioritet, og vi jobber kontinuerlig for å sikre en trygg reiseopplevelse for alle våre passasjerer.

Takk for at du valgte oss som ditt reisevalg, og vi ser frem til å ønske deg velkommen om bord med din bagasje forsvarlig plassert i bussen.

Eksempler på bagasje man ikke kan ta med seg

  • Sykkel, kano, kajakk og andre ting som opptar stor plass
  • Eksplosiver og annen bagasje som kan være en sikkerhetsrisiko
  • Motorkjøretøy som motorsykkel, mopeder, skutere og elektriske rullestoler
  • Store dyrebur
  • Pakker og gods

Har du glemt noe i bussen

Reisevilkår vedrørende bagasje

Utdrag fra www.regjeringen.no

§ 9 Håndbagasje

Reisende kan fritt ta med lett håndterlige gjenstander (håndbagasje) med samlet vekt inntil 20 kg for hver billett. Bagasjen må anbringes slik at den ikke sjenerer de reisende eller hindrer på- og avstigning.

f. Ansvar og erstatning på bagasje

i. Unibuss Ekspress er ikke ansvarlig for tap eller skade på bagasje, med mindre det skyldes uaktsomhet fra vår side. Vi anbefaler derfor at du tegner reiseforsikring, Se for øvrig kapitel || § 12 «Vilkår for transport med rutegårende busstransport i Norge».

ii. Du må selv påse at du får med deg egen bagasje ved avstigning. Bagasje bår være tydelig merket med navn ig telefonnummer. Sjåføren har dessverre ikke mulighet til å kontrollere at alle tar med seg rett bagasje, og Unibuss Ekspress er ikke erstatningsansvarlig ved tap av bagasje eller skade som skuldes andre reisende.

Ved forveksling av bagasje vil vårt support kontor på forespørsel forsøke å sette deg i kontakt med den som har forvekslet bagasjen.